16 Aralık 2010 Perşembe

B- Zulüm Nedir?


B- Zulüm Nedir?

Yukarıda anlatılanların tam tersi davranış, olay ve olgular ise elbette zulümdür. İşin her anlamı itibariyle kısaca dengeyi kaçırmak, bozmak, her şeyi uygun yerinden kaydırmak, hak etmeyeni hak etmediği yere koymak, hak edenin layık olduğu şeyi ona vermemek, hak etmediği halde vermek zulmün ta kendisidir…!
Mesela; taşıyamayacak olana, taşıyamayacağı ölçüde mevki, para yada mülk edinme hakkı vermek, başta o insanın kendisi olmak üzere tüm varlık alemi açısından kocaman bir zulümdür. Bu zulmü genel düzen dahi kaldırmaz.!
Bu konuya dair, hepimizin bildiği olumsuz örnekler pek çoktur çevremizde. Hak etmeden kazanılan nice paraların nice insanları perişan ettiğinin örnekleri her an yaşanıp durmaktadır çünkü.!
Eğriyi doğru göstermek de zulümdür. “Gerçekler görülmesin.” diye onları perdelemek, gölgelemek, çarpıtmak da zulümdür. Zulmün ta kendisidir. Küfürdür. Çünkü küfür diye gerçeğin örtülmesine ve gizlenmesine denir. Kafir diye de gerçeği örtüp gizleyene… Elbette gerçeğin örtülüp gizlenmesi, perdelenmesi en büyük zulümdür. 
İşte cennet ve cehennem bunun için vardır. Doha doğrusu küfrün, bağlı olarak zulmün tabii sonucu; kaçınılmaz ve zorunlu olarak hem dünyasal hem de ahretsel cehennemlerdir.! Aynı şekilde adaletin doğal ve zorunlu sonucu da cennetlerdir. Ne güzel söylemişti Bedi-iz Zaman Sait Nursi; “Kafirler için Yaşasın cehennem…!” diye…!
Evet ben de diyorum ki; “Kafirler için cehennem elzemdir; şarttır. Cehennem Onlar için en yüce bir iyiliktir. Hak ve adaletin gereğidir..!” İşin bu yönüyle arınma ve temizlenme yeridir. Bu anlamda hak edene yönelecek olan af, elbette bundan ayrık bir haldir.
O nedenle kelimeleri de eğip büğmemek, anlamlarından  kaydırmamak gerekir. Çünkü halktan gerçekler çoğu kez bu yolla gizlenir. Hepimiz biliyoruz ki, gerçekler örtülüp gizlenince adaletin yerini bulması oldukça güçleşir, hatta zaman zaman imkansızlaşır çünkü..!
Böylesi bir örtülmüşlük durumundan geçici olarak faydalandığını sanan gerçeği örtücüler, işin nihayetinde asla faydalanamazlar bu yaptıklarından. En son yine onlar kaybederler! Ne güzel demiz halkımız; “Son gülen iyi güler!” diye!
Buradan hareketle herkesi adil olmaya çağıralım ve “Mülkün temeli adalettir.” diyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder